‘asiantuntijatietoiskut’ arkisto

Sivusto muuttaa

LuomuTIETOverkon materiaalit on siirretty uuteen paikkaan Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin sivuille.
ne löytyvät nyt

https://www.helsinki.fi/fi/ruralia-instituutti/koulutus/luomutietoverkon-materiaalit

Tämä sivusto https://luomutietoverkko.fi/
poistuu käytöstä 1.4.2021.

Luomuvihannesten kasvitautien hallinta avomaalla

Kasvitautien hallinta on tärkeä osa vihannesten viljelytekniikkaa. Vanhempi tutkija Asko Hannukkala MTT:ltä kertoi LuomuTIETOverkolle kasvitautien hallinnan periaatteista luomuviljelyssä sekä tärkeimpien vihannesten tautien hallintamenetelmistä.
Lue lis√§√§ »

Rikkojen hallinta luomuyrttiviljelyssä

Miten hallita rikkakasveja luonnonmukaisessa yrttien viljelyssä? Mitkä ovat yrttiviljelyn tekniset edellytykset Suomen oloissa? Yrttiviljelyn ansiokkaasta edistämistyöstään äskettäin eläkkeelle jäänyt Bertalan Galambosi kertoi LuomuTIETOverkolle tietojaan ja kokemuksiaan yrttien luonnonmukaisesta viljelystä. Tutkija Bertalan Galambosi on tehnyt pitkän ja erittäin ansioituneen tutkijanuran yrttitutkimuksen ja yrttiviljelyn kehittäjänä maassamme.

 

Lue lis√§√§ »

Luomuyrttien laadunhallinta

Yrttien tulee olla hyv√§laatuisia, jotta niit√§ voidaan hy√∂dynt√§√§ mausteena ja rohdoksena.¬†Yrttiviljelyn ansiokkaasta edist√§misty√∂st√§√§n¬†√§skett√§in el√§kkeelle j√§√§nyt Bertalan Galambosi kertoi LuomuTIETOverkolle tietojaan ja kokemuksiaan aiheesta. Tutkija Bertalan Galambosi on tehnyt pitk√§n ja eritt√§in ansioituneen tutkijanuran yrttitutkimuksen ja yrttiviljelyn kehitt√§j√§n√§ maassamme. Lue lis√§√§ »

Mitä on luomuyrttiviljely?

Yrtit ovat kiinnostaneet Suomessa pitk√§√§n. Yrttej√§ viljell√§√§n mausteeksi ja¬†rohdoksien raaka-aineeksi. Muuttuvassa toimintaymp√§rist√∂ss√§ yrtit on n√§hty hyv√§n√§ mahdollisuutena. Yrttiviljelyn ansiokkaasta edist√§misty√∂st√§√§n¬†√§skett√§in el√§kkeelle j√§√§nyt Bertalan Galambosi kertoi LuomuTIETOverkolle tietojaan ja kokemuksiaan yrttien luonnonmukaisesta viljelyst√§. Tutkija Bertalan Galambosi on tehnyt pitk√§n ja eritt√§in ansioituneen tutkijanuran yrttitutkimuksen ja yrttiviljelyn kehitt√§j√§n√§ maassamme. Lue lis√§√§ »

Palkokasvien viljely säilörehuksi ja viherlannoitukseen

Palkokasvit ovat keskeisi√§ pyritt√§ess√§ omavaraiseen typpitalouteen. Palkokasvit ovat my√∂s t√§rkeit√§ valkuaisomavaraisuuden kannalta. Mitk√§ palkokasvit soveltuvat meill√§ viljelt√§viksi? Millaista viljelytekniikkaa niiden viljelyss√§ on syyt√§ k√§ytt√§√§? Yksi- ja monivuotisten palkokasvien ominaisuuksia ja viljelytekniikkaa valottaa tutkija Arja Nyk√§sen LuomuTIETOverkolle laatimat monipuoliset multimediaesitykset. Lue lis√§√§ »

Luomutuotteet tarvitsevat sopivan jakeluketjun ja tarinan

 

Luomuviestinn√§n ja -markkinoinnin asiantuntija Marika Auersalmi kertoi LuomuTIETOverkolle¬†kuinka tuotteille l√∂ydet√§√§n sopivat jakelukanavat¬†ja millaiset¬†tarinat toimivat markkinnoinnissa. ¬† Lue lis√§√§ »

Tehokkuuden mittarit

Luomutuotanto voi olla tavanomaista tehokkaampaa, jos hyv√§ tulos saadaan suhteellisen pienill√§ tuotantopanoksilla. Pentti Seuri MTT:lt√§¬†selvitt√§√§ LuomuTIETOverkon verkkoluennossaan¬†erilaisia n√§k√∂kulmia tehokkuuteen, kannattavuuteen ja intensiteettiin. Lue lis√§√§ »

Ammattikeittiöt luomutuotteiden ostajina

Marja-Riitta Kottila puhui marraskuussa 2011 Luomua ja l√§hiruokaa ammattikeitti√∂ille -tapahtumassa Mikkeliss√§. LuomuTIETOverkko julkaisee esityksen nyt kaikille kiinnostuneille. Lue lis√§√§ »

Lannoitus, ravinnetaseet ja maatalouden vesistökuormitus

Miten ravinnetaseet ovat Suomessa kehittyneet?  Miten käytettyjen lannoitteiden ravinteiden hyväksikäyttöä voitaisiin parantaa?
Miten ravinnepäästöjä vesistöihin voitaisiin vähentää?

Ravinnetaseiden kehityksest√§ Suomessa ja taseiden parantamismahdollisuuksista kertoo diaesitys, jonka on laatinut professori Eila Turtola MTT:lt√§¬† LuomuTIETOverkkoon. Lue lis√§√§ »