‘lihantuotanto’ arkisto
Antibioottiresistenssi yleistyy elintarvikkeissa Saksassa
Lukuisat ihmiselle haitalliset bakteerit ovat kehittäneet resistenssin antibiooteille. Seurauksena on, että lääkkeet menettävät tehonsa. Sairausajat pitenevät. Toisinaan sairauksista tulee hengenvaarallisia. Antibioottiresistenssin laajuudesta Saksan elintarvikeketjussa laajan tutkimuksen teki Saksan liittovaltion riskientutkimuslaitos (Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR). Lue lisää »
Krunex Oy:n suurkeittiö avattu Juvalla
Krunex tavoittelee luomuvalmisruokien markkinajohtajuutta. Yrityksen uusien toimitilojen vihkiäisjuhlassa korostettiin Luomu- ja lähiruuan yhteistyön tiivistämien tärkeyttä. Laadukkaat suomalaiset raaka-aineet tulee voida käyttää lähellä alkutuotantoa, sanoi juhlapuheessaan elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.
Lue lisää »