‘lisaysaineisto’ arkisto

Kokemuksia Väljän tilalta

 

Peltoviljelyn järjestäminen tasapainoisesti on luomuviljelyn perusta. Viljelykierrossa vaihdellaan typensitojakasveja ja viljakasveja. Apilan ja muiden palkokasvien viljelytekniikan hallinta on tärkeää koko viljelyn menestymiselle. Eri viljalajien ja palkoviljojen seosviljely voi parantaa viljelyvarmuutta ja lisätä satotasoja. Aluskasvien käyttö on mahdollisuus tehostaa viljelyä monin tavoin. Rikkakasvien hallintaa viljelytekniikan avulla on tarpeen opetella. Luomuviljelijä Marko Väljä kertoi LuomuTIETOverkolle viljelykokemuksiaan luomukarjatilan viljelyn toteuttamisesta tehokkaasti.  
Lue lis√§√§ »

Luomupuuvillan viljelijät siemenpulassa Intiassa gm-viljelyn takia

Luomupuuvillan viljelij√§t joutuvat lopettamaan luomupuuvillan viljelyn Karnatakan osavaltiossa Intiassa. Syyn√§ on se, ett√§ gm-vapaata puuvillan siement√§ ei en√§√§ ole saatavilla. Tavanomaiset puuvillan siemenet on todettu gm-siementen saastumiksi eik√§ niit√§ n√§in ollen voida k√§ytt√§√§ luomuviljelyss√§. Lue lis√§√§ »

Siementen gm-vapaus välttämätöntä luomutuotteiden gm-vapauden säilyttämisessä

Siementen puhtaus on avainasemassa, jotta luomutuotteet voidaan pit√§√§ vapaina gm-aineksesta. Luomusiementen puhtaudessa 0-toleranssi on v√§ltt√§m√§t√∂n ja samalla kustannustehokkain ja k√§yt√§nn√∂ss√§ helpoimmin toteutettavissa oleva toimenpide erill√§√§npidon varmistamiseksi.¬† N√§in todetaan IFOAM-EU-ryhm√§n¬† raportissa siementen gm-vapauden merkint√§rajoista. Lue lis√§√§ »