‘markkinat’ arkisto

Luomuviljan markkinakatsaus ilmestynyt

Luomuviljamarkkinoilla tilanne on melko vakaa. Viljojen, valkuais- ja öljykasvien hinnat ovat säilyneet korkealla. Ostajat ovat kiinnostuneet ostamaan kaikkia raaka-aineita, mutta erityisesti luomurukiista näyttää olevan pulaa. Näin kerrotaan 13.4.2012 ilmestyneessä VYR:n luomuviljan kotimaan markkinakatsauksessa. Lue lisää »

Luomuala on kiinnostava kasvuala

Maa- ja metsätalousministeriön tiedotustilaisuudessa perjantaina 30.3. julkistettiin ministeriön suuntaviivoja hallituksen luomuohjelmaa varten sekä tuore selvitys luomualan kehittämiskeinoista. Luomuala on kiinnostava kasvuala, minkä totesi myös tilaisuuden avannut maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen. ProLuomu ry tavoittelee Marja-Riitta Kottilan johdolla luomuruuan lisäämistä ruokapöydissä. Lue lisää »

Luomumarkkinan arvo kasvoi 46 prosenttia vuonna 2011

Luomumarkkinan arvo kasvoi vuonna 2011 jopa 46 prosenttia ilmenee Nielsenin Kuluttajapaneelin uusista tiedoista. Luomutuotteiden osuus kaikkien ostojen arvosta nousi 1,2 prosentista 1,7 prosenttiin, kerrotaan Luomuliitosta, joka vastaa tietojen hankinnasta Nielseniltä.

– Kasvuprosentti näyttää hyvältä. Olemme iloisia siitä, että yritykset ovat tarttuneet luomuun selkeästi aktiivisemmin, toteaa Jukka Lassila Luomuliitosta. Lue lisää »

60 prosenttia luomuruokaa julkisiin ammattikeittiöihin Tanskassa

Julkisten ammattikeittiöiden tulee tarjota 60 prosenttia luomuruokaa hallituksen uuden tavoitteen mukaan. Uuden tavoitteen julkisten ammattikeittiöiden luomuruoan osuudelle on asettanut Tanskan uusi elintarvikeministeri Mette Gjerskov.  Tavoitteen saavuttamiseksi luvataan rahoitusta mm tehostettuun neuvontaan. Toimenpide on osa hallituksen esitystä ensi vuoden Luomun kehittämispaketiksi. Lue lisää »

Kananmunista 17 prosenttia luomua Ruotsissa

Vähittäiskaupan kautta myydyistä kananmunista 17,4 prosenttia oli luomua vuonna 2010 Ruotsissa myynnin arvolla mitattuna. Myytyjen kananmunien määrästä luomumunien osuus oli 13 prosenttia. Lue lisää »

Luomun brändi nousussa

Luomupäivässä 23.3. 2011 teemana oli ”Luomubrändillä kauppaan”. LuomuTIETOverkko julkaisee  päivän avanneet Seija Kurunmäen ja Anne Leppäsen  sekä Ruotsin osuuskauppa Coopin ympäristö- ja luomujohtaja Mikael Robertssonin esitykset. Esityksissä kerrotaan mm. että kuluttajat ovat aiempaa halukkaampia maksamaan luomusta. Lue lisää »

Coop luomutuotteiden markkinajohtaja Ruotsissa

Osuuskauppa Coop on johtava luomutuotteiden markkinoija Ruotsissa. Coopin osuus Ruotsin luomumyynnistä on 40 %. Luomumyynnin osuus Coopin kokonaismyynnistä on 7,5 %, kun luomumyynnin osuus Ruotsissa on 3,4 %. Luomutuotteiden myynti kasvoi ketjussa vuoden 2010 aikana 10 prosentilla.

Coopin ympäristövetoisen liiketoiminnan kehittämisestä kokemuksia kertoi yrityksen ympäristö- ja luomujohtaja Mikael Robertsson luomupäivässä 23.3.2011 Helsingissä. Esitys julkaistaan osana LuomuTIETOverkon tuottamaa multimediamateriaalia kaikkien käyttöön. Lue lisää »

Luomumarkkinat rajussa kasvussa Itävallassa

Luomumarkkinat kasvoivat kohisten Itävallassa vuoden 2010 alkupuoliskolla. Ensimmäisen vuosikolmanneksen aikana luomutuotteita myyntiin 40 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna vastaavana aikana. Myynnin arvolla mitattuna kasvu oli 30 prosenttia.

Itävalta luomun ykköseksi
Itävalta on nyt Euroopan ykkönen luomumaana. Viidennes Itävallan peltoalasta on nyt siirtynyt luomutuotantoon, kun koko EU:ssa keskiarvo on noin 4 prosenttia. Itävalta on näin saavuttanut tavoitteen siirtää 20 prosenttia peltoalasta luomutuotantoon, sanoi maatalous- ja ympäristöministeri Niki Berlakovich.

Lue lisää »

Tanskan luomuvienti ylitti 100 miljoonan euron rajan vuonna 2009

Tanska vie luomuelintarvikkeita enemmän kuin koskaan. Vuonna 2009 luomuviennin arvo ylitti 100 miljoonan euron rajan. Vienti kasvoi 15 prosentilla edellisvuodesta. Luomuvienti on kolminkertaistunut neljässä vuodessa.

Koko luomusektori kasvaa Tanskassa, koska luomuelintarvikkeiden myynti kasvaa myös Tanskan omilla markkinoilla. Tanskalaiset ostavat asukasta kohti eniten luomuelintarvikkeita maailmassa, 132 eurolla vuonna 2008. Luomutuotantoa kasvatetaan määrätietoisesti, uusia tuotteita tuodaan markkinoille ja viennin kasvattamiseen panostetaan. Lue lisää »

Tanskan luomumarkkinat kasvoivat 5,7 prosenttia vuonna 2009

Tanskan luomumarkkinat kasvoivat 5,7 prosentilla vuonna 2009 huolimatta talouden yleisestä taantumasta. Eniten kasvoi hedelmien ja vihannesten myynti. Lihan myynti väheni. Markkinoiden arvo oli 657 miljoonaa euroa ja osuus 7 prosenttia Tanskan koko elintarvikemyynnin arvosta vuonna 2009. Tanskan luomumarkkinoilla kasvu on ollut nopeaa, koska vuonna 2006 osuus oli 4 prosenttia. Yksittäisissä tuoteryhmissä luomun osuus on paljon suurempi, esimerkiksi enemmän kuin joka kolmas myyty maitolitra oli luomumaitoa. Lue lisää »